Pasienthistorier

 Aud Gulbransen – 82 år

 Hvorfor vet folk flest så lite om hva en kiropraktor gjør? Etter god erfaring med slik behandling, anbefaler jeg det til alle jeg kjenner med muskel- og skjelettplager - og dem er det flere av, i min alder, 80+! Men mange drar på skuldrene, vet ikke hva det dreier seg om - og mener at det ofte er bortkastet tid og penger på en plagsom og vond behandling som ikke gir dokumentert bedring.

 Det er ikke min erfaring! Og jeg er både glad og takknemlig for at gode naboer anbefalte meg kiropraktor, da ledd og rygg med slitasjegikt, ble årsaken til mange plager og smerter. Men så fikk jeg da også kontakt med en varm og omsorgsfull person, dyktig og interessert i å hjelpe nettopp meg: Ana-Maria. Det har nok alt å si at kiropraktoren er forsiktig og hensynsfull i sin behandling, og tar alder og tilstand forøvrig i betraktning når man velger metode. Som består av mange forskjellige grep og teknikker, som kiropraktoren selv best kan beskrive.

 For meg betyr det å få løsnet på stiv nakke og vonde skuldre, få myket opp en vond og stivnet korsrygg og en ryggsøyle med mye forkalkning. Å få øvelser som holder virkningen av behandlingen ved like og gode råd som forbedrer hverdagen min. Å få hjelp etter et uhell som har forårsaket forskyvninger i bekken og korsrygg og ikke minst, oppmuntring om at dette skal bedre seg!

 Det mest utbredte folkesykdommen er vel muskel- og skjelettplager, og der kan kiropraktoren gi viktig og forebyggende hjelp. Øvelser som alle kan gjøre før smerter og plager tar til, råd om holdning og arbeidsstilling, hvordan man kan spare rygg og krefter når man står, går og løfter tunge ting. Selv har jeg bl.a. fått enorm bedring i nakke og vonde skulde, som de fleste plages med etter hvert, jeg går mer bevisst, retter opp ryggen og unngår den lutende holdningen som plager flere eldre. Du verden så mange jeg ser, både av unge og gamle, som kunne trenge en time hos kiropraktor for å forebygge den krumme ryggen og stive nakken!

 Hilsen, Aud


 Luca Pagni - 41 år

Jeg fikk vite om Ana Maria gjennom en venn som anbefalte henne. Jeg har hatt problemer med ryggen i mange år, først som aktiv basketballspiller og etterpå i hverdagen. Det har hendt at jeg nesten ikke klarte å bevege meg, og hadde store smerter.
Jeg har også brukt kiropraktorer både i Norge og i utlandet før med gode resultater.
Da jeg begynte med Ana Maria var det ikke store akutte problemer som gjaldt, men heller ønske om å forebygge skader og flere smertefulle opplevelser siden jeg er fortsatt ivrig i ulike idretter.
Det som overrasket meg positivt med Ana Maria er at hun har alltid forsøkt å jobbe med ryggen og kroppen i en større sammenheng, ikke bare "fikse" et problem, og dermed er hun annerledes (og bedre) enn andre kiropraktorer jeg har vært hos tidligere. Hun er også veldig nøye og lytter til pasienten, det er ikke alle som gjør dette i samme grad.
Jeg er veldig fornøyd og merker at kroppen fungerer bedre etter at jeg startet med Ana Maria, og jeg kan bare anbefale henne.

Hilsen,

Luca


Gudrun Dieserud - 68 år

Jeg valgte AM Kiropraktikk etter å ha gått hos Ana-Maria Stefan på Østerås kiropraktorsenter. Jeg ønsket å fortsette hos Ana-Maria da hun etablerte AM Kiropraktikk.

Som revmatiker forventer jeg ikke å bli kvitt mine plager, men tror jeg kan holde en del smerter på et lavere nivå ved kiropraktorbehandling enn uten.  Jeg har mange års erfaring med kiropraktorbehandling, og har opplevd behandlingen hos AM Kiropraktikk som grundig og målrettet mot de områdene i kroppen jeg har de største plagene. Jeg tror kiropraktorbehandling er med på å dempe symptomer fra ledd og muskler, slik at jeg kan bruke minimalt med medikamenter. Min ektefelle og flere bekjente har også hatt god effekt av kiropraktorbehandling.

Mitt mål er ved egen innsats i tillegg til jevnlig kiropraktorbehandling å holde artrose- og revmatiske plager på et levelig nivå. Både ved akutte muskel-skjelettplager og mer kroniske tilstander kan kiropraktorbehandling ha god effekt.


Morten Thornquist - 67 år 
 
Jeg har gått hos diverse fysioterapeuter og kiropraktorer gjennom 30 år. Det har hjulpet meg betydelig. Jeg har primært hatt problemer med korsryggen og en hofte. Jeg har flere ganger hatt hekseskudd/kink og et par ganger låsing med sykemelding. Den lengste sykemeldingen varte i to uker (men det er heldigvis 10 år siden).

Jeg begynte hos AM Kiropraktikk for et år siden og har hatt stor nytte av det. Både av selve behandlingen, som har redusert smerter og gitt meg økt bevegelighet, og ved at jeg har fått økt bevissthet på egne bevegelser og at jeg gjør egne øvelser hjemme (nesten) hver dag. Jeg vil anbefale varmt at man går til AM Kiropraktikk hvis man har rygg- og andre relaterte problemer.

Med vennlig hilsen,

Morten


Adela Olsen - 72 år

Ca. 1 år gikk jeg med smerter i skjelettet, jeg hadde stiv nakke, vondt i skuldrene, armer, skulderblad, krageben, halsmuskler, jeg sov også dårlig. Jeg trodde at alt dette følger rett og slett med alderen, at alderen begynner å tynge.

Jeg registrerte at jeg følte meg verre etter bilturer (f.eks det å snu hodet), jeg satt anspent bak rattet, tålte dårlig hump og dunk. Til og med den gamle gode sengen min var nå blitt ukomfortabel.

Jeg hadde rett og slett vondt og noe måtte gjøres! Jeg husket at en venninne av meg anbefalte sterkt en kiropraktor. Etter en samtale med henne bestemte jeg meg å ringe til AM Kiropraktikk, og forhørte meg hva som kunne gjøres. Slik begynte min behandling hos AM Kiropraktikk.

Nå har jeg gått i behandling 12 ganger. Allerede etter 3-4 behandlinger kjente jeg forandringer, den stive muskulaturen min myknet, steinharde «kuler» ble mindre og mindre og forsvant etter hvert delvis eller helt. Etter enda flere behandlinger kunne jeg snu hodet til venstre og høyre uten at det var særlig vondt, det var ikke lenger plagsomt. Muskler, sener var ikke lenger så stramme. Jeg opplevde behandlingen som noe positivt og- med hånden på hjertet- kan jeg si at livskvaliteten er blitt mye bedre.

Jeg som i begynnelsen var litt skeptisk overfor kiropraktiske behandlinger har i dag bare positive tilbakemeldinger. Man behøver ikke være redd, grue seg for at det knirker og knaker i skjelettet. Behandlingen er forsiktig og skånsom, utøvet med kunnskap og---fløyels-hender.

Hilsen, Adela


Amanda Østerlin La Mont - 26 år 

Jag började fundera på att gå till en kiropraktor för ungefär ett halvt år sedan när jag kände av mer och mer styvhet i nacken och axlarna. Min väninna går hos en Kiropraktor och berättade om hur det var och jag kände att det kanske var något jag borde prova. På en av Bogstadveiens marknadsdagar mötte jag Ana-Maria från AM Kiropraktik och bestämde mig för att prova när hon berättade om behandlingen. 

 

Efter att jag startade behandlingen märkte jag snabbt skillnad i rörligheten och mjukheten i nacke, ryggen och axlarna. Bara efter ett till två besök kände jag att detta förmodligen skulle hjälpa mig. I början hade vi täta behandlingar som nu blivit färre och färre. Jag märker hur min styvhet i nacken avtagit pga. regelbundna besök och rådgivning om hur jag skall sitta framför datorn på jobbet.

 

Något som jag inte förväntade mig var en så helthetlig behandling där fokus inte bara ligger på mitt onda område utan livsstil, träning, arbete, kosthold etc. Behandlingen har gjort att jag är mer medveten om hur min hållning är i vardagen och har även gett mig tips på hur jag skall kurera mig vid sjukdom. 

 

Mitt mål är att tänka på de tips och råd jag fått under behandlingen och göra dem till vanor så att jag alltid tänker på hur min hållning är, tänker på att ta pauser under arbetet framför datorn och tänker på att inte knäcka ryggen själv.

 

Mitt råd är att pröva gå till en Kiropraktor även om du inte är säker på att det är det du behöver eller inte har väldiga smärtor. Jag kände bara att jag var stel och visste inte om det var rätt behandling  men det har verkligen hjälpt mig!

 

 Suzanne Skofteby - 35 år

Jeg begynte hos AM Kiropraktikk etter en anbefaling av min fysioterapeut. Jeg hadde behov for akutt hjelp på grunn av nakke og bekken plager. Jeg var gravid i uke 28 da jeg begynte med kiropraktor behandling og hadde vært plaget siden uke 10.

Etter behandlingen merket jeg mindre til bekkensmertene og fikk bedre gangfunksjon. Dette var en mye større forbedring sammenliknet med tidligere svangerskap når jeg ikke fikk kiropraktor behandling. Nå klarer jeg å delta mer i dagliglivet og forskjellige aktiviteter.

Jeg vil rådføre alle kvinner med bekkenrelaterte plager ved svangerskap til å oppsøke kiropraktor og fysioterapeut tidlig i svangerskapet. 


Mona Nedberg Østby - 30 år

Jeg kom i kontakt med AM Kiropraktikk etter først å ha vært hos en fysioterapeut som samarbeider med AM. Jeg hadde begynnende bekkenløsning ganske tidlig i svangerskapet, og fysioterapeuten fant fort at jeg trengte mer enn trening og muskulær behandling. Og kiropraktikk behandlingen ga raskt resultater ! Mitt mål var å ikke bli verre, men etter få behandlinger ble bekkenløsningen faktisk bedre. Det var spesielt nyttig at kiropraktoren jobbet med både bekkenet og hele ryggsøylen, i tillegg til å løsne opp i stive muskler. Jeg fikk også gode tips til trening og øvelser, og hva jeg selv kan gjøre for å holde kroppen frisk gjennom graviditeten. 

Jevnlig kiropraktikk behandling underveis har hjulpet meg til å fortsette i jobb, og ikke minst opprettholde en aktiv livsstil selv med voksende mage. For meg var tidlig hjelp avgjørende for å dra størst mulig nytte av behandlingen. Jeg tror også det er viktig å kombinere riktig behandling med egen innsats for å holde seg frisk, som trening, tilpasninger i hverdagen og en positiv innstilling til at jeg kan bli bedre.